Dia internacional del 1r. trimestre: Egipte


Ens retrobem de nou, i aquest cop per fer-vos ressò del primer dia internacional celebrat aquest curs. 
El passat divendres 30 de novembre, vam celebrar el dia internacional d'Egipte. Com ve sent habitual en aquests dies tant assenyalats, no només adaptem el menú a la gastronomia pròpia d'aquell país, sinó que pretenem transportar-nos i viatjar pel país de torn tot empapant-nos de les seves tradicions i costums. 

Per tal que la immersió sigui completa, el primer pas és que els monitors/es ens caracteritzem de manera adequada. Vam buscar com vestien els antics egipcis i aquí podeu veure el resultat.

També vam decorar el menjador amb tots aquells elements que els infants han anat preparant durant els tallers realitzats aquest trimestre. Un exemple n'és aquest alfabet amb jeroglífics que ens va servir per decorar una de les finestres del menjador.

MENÚ:

El següent pas és adaptar el menú, que tot i que correspon a cuina, es pacta prèviament amb la coordinació de menjador i la direcció de l'escola. 

El plat pel que vam apostar, va ser un plat combinat al que vam titular: peix a la egípcia amb acompanyament d'arròs blanc i amanida. I de postres pastís de poma. 
La elaboració del plat va ser la següent: lluç arrebossat amb farina i condimentat amb pebre, all, llimona i sal. El pastís de poma no era d'elaboració pròpia, sinó de pastisseria.  

ACTIVITATS: 

Vam proposar tres activitats, de les quals els alumnes se n'havien d'apuntar a dues, les que més gràcia els hi fessin. A principi de setmana, cada monitor va fer un llistat amb les activitats que volia fer cada infant, per poder organitzar els grups de cara a divendres. Vam voler potenciar la seva capacitat de decisió i no forçar-los a fer les tres activitats. Primer de tot perquè potser hi havia alguna que no els agradava tant, i segon perquè és complicat que en una hora doni temps de fer les tres.

Així doncs, de 13h a 14h va ser el temps d'activitat de quart, cinquè i sisè. Primer, segon i tercer van fer-les de 14h a 15h. Pel que fa a aquest segon torn, vam haver d'improvisar una de les activitats per causa de la pluja, concretament la que estava programada a la pista.

Aquestes són les activitats: 

Taller d'escriptura


Com podeu veure a la fotografia, els vam donar plantilles on figurava cada lletra del nostre alfabet, representada amb jeroglífics. 

Ells/es havien d'agafar les lletres del seu nom o d'alguna frase que volguessin escriure, i representar-la amb jeroglífics. 

Els vam donar un retall de cartolina a cadascun/una i material per poder escriure/dibuixar i poder pintar i decorar la seva creació com més els agrades.


Taller de maquillatge



En aquesta activitat, la intenció era pintar als infants de la mateixa manera que es pintaven els antics egipcis. Com podem veure a les diferents fotografies, podien optar o per maquillar-se la cara, o per fer-se algun gravat de monuments o símbols característics d'Egipte.

                     


Activitats a l'aire lliure:

Vam estar informant-nos sobre quins eren els jocs i les activitats físiques que es practicaven a l'antic Egipte, i moltes d'elles eren de caràcter atlètic. Així que vam fer varies estacions a la pista amb diferents activitats de tipus físic. Aquestes activitats van ser les curses de relleus, el salt de llargada i el llançament de disc i de pes.


Malauradament només el primer torn, és a dir els grans (4t, 5è i 6è), van poder gaudir d'aquestes activitats.
Amb els més menuts/des, vam haver de substituir-les per un taller de manualitats, concretament de corones egípcies.


Malgrat la pluja, vam poder celebrar el dia d'Egipte amb normalitat i sense cap altre més impediment.

Fins la propera!







Comentaris

Entrades populars